Wednesday, July 18, 2012

Perjuangan Lebih Terarah

Assalamualaikum

Alhamdulillah, telah selamat mendarat di Bumi Johor setelas 16 hari berhempas pulas tenaga di Kedah. walaupun pada awalnya hati tidak berapa ingin kesana, tapi akhirnya redha dengan tanggunggjawab yang telah di amanahkan. 

Semakin ramai mengenali manusia, semakin macam-macam ragam yang dapat dilihat dan semakin banyak pengalaman hidup yang dapat dikutip. Tahniah. Kepada sema pegawai muda yang baru sahaja ditauliahkan, All the best. Pengalaman selama 3 tahun itu sangat berharga dan gunakanlah se4baik-baiknya. Bijak lah dalam memilih mana yang perlu atau tidak. 

Selamat ke bumi johor, bermaksud juga perjangan yang baru akan bermula. Busy dengan bilangan student yang semakin ramai, duduk memerap di dalam lab bertungkus lumus menyiapkan proposal, 
perlu berulang-alik dari rumah ke UTM setiap hari, martahon siapkan kuih raya "selamat hari raya :) hehehe"
dan akhir sekali perlu manfaatkan Ramadhan kali ini sebaik-baiknya. Mungkin agak mustahil semuanya, dan pasti bisa tertekan dengan masa yang sangat mencumburui, tapi selalu ingat pesan balong, kadang-kadang kita perlu korbankan rasa penat dan malas kita untuk sesuatu yang bermanfaat. Baik bos!

Alhamdulillah, setelah punya sesi curhat bersama encik abang, berasa sangat lega. dan sangat-sangat berharap ianya lebih jelas matlamat dan tujuanya. Adik akan pegang sampai bila-bila. 

P/s : Buat tak dirinya, saya tidak kesah jika kamu memilih dia yang dulu. Kamu berhak memilih. Saya juga tidak akan memaksa agar kamu tidak rasa terpaksa. Tipu jika saya tidak kecewa, tapi saya yakin Allah sayang saya lebih dari saya sayang kamu. So?? Tak perlu nak sedih sangat lah. Chill baby!

Saya sangat yakin!


Ramadhan, its the time to clean our heart. 
.No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...